Kort nieuws

Picanol boekt eerste kwartaalwinst sinds 2007

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Weefmachinebouwer Picanol realiseerde in het eerste halfjaar een omzet van 179,7 miljoen euro. Dat is een forse stijging van 65 procent in vergelijking met een jaar eerder, toen het Ieperse bedrijf een zeer zwakke periode doormaakte. De nettowinst komt uit op 15,9 miljoen euro. In de eerste zes maanden van 2009 leed het nog 19,3 miljoen verlies. Het is voor het eerst sinds 2007 dat Picanol geen rode cijfers hoeft te schrijven.

De omzetstijging doet zich voor over de gehele breedte van het bedrijf. Zoals verwacht bleef de vraag naar nieuwe Picanol-weefmachines hoog, vooral in Azië. Hoewel het wel stijgende materiaalkosten verwacht, rekent Picanol voor het volledige boekjaar toch op een omzetstijging in lijn met het eerste halfjaar. Het startte in juli al met een wervingscampagne voor honderdvijftig tijdelijke arbeiders om de productiepiek op te vangen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content