Phonak koopt Resound

Reading time: 1 minute

Author:

Gehoorapparatenmaker Phonak neemt zijn branchegenoot GN Resound over. De Zwitsers betalen 2,1 miljard euro aan Store Nord, het moederbedrijf van de Denen. Na de overname bedraagt de omzet van Phonak 950 miljoen euro, een toename van 75 procent. De bedrijfscombinatie wordt met een marktaandeel van 33 procent de grootste producent van gehoorapparaten ter wereld. Tot voor kort waren dat het Duitse Siemens en het eveneens Deense William Demant.

Ansem ontwikkelde samen met Phonak een verbeterd gehoortoestel. Het Leuvense bedrijf ontwierp hiervoor een op afstand programmeerbare FM-ontvangerchip. Het hele systeem inclusief antenne en batterij past in een dobbelsteen.

Het hoofdkantoor van GN Resound staat in Taastrup, Denemarken. België en Nederland tellen elk een vestiging, respectievelijk in Groot-Bijgaarden en Westervoort. Hun belangrijkste activiteiten zijn levering en reparatie van gehoorapparatuur. Daarnaast zit er in het Eindhovense Innovatielab een R&D-afdeling die onderzoek doet aan signaalverwerkingsalgoritmes voor digitale hoortoestellen.