Philips zet stapje naar ecosysteem rond Hue


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Onder de naam ’Friends of Hue‘ lanceert Philips een nieuw ecosysteeminitiatief rond zijn Hue-verlichting, die via een Zigbee-router communiceert met een app of website. Een friend kan alles zijn dat met het systeem samenwerkt: een app, maar ook een ander type lamp. De nieuwe versie van de Livingcolors Bloom-lamp wordt officieel gepositioneerd als Hue-friend (de oude versie is overigens ook aan te melden bij de app via een onofficiele handleiding). Daarnaast krijgt de bestaande app om Ambilight-tv‘s te laten samenwerken met Hue de friend-status en introduceert Philips een ledstrip.

Ledstrips, de Bloom-lamp en Ambilight-televisies werken gebroederlijk samen als Friends of Hue.

De nieuwe lampen zullen later deze maand in de verkoop gaan. Net als de Hue-starterskit zijn ze alleen via de Apple Stores te verkrijgen, alhoewel er ook software beschikbaar is voor Android en andere besturingssystemen via Philips en derden partijen die de Api gebruiken.