Kort nieuws

Philips zet in op low-budgetsegment met Mips-tablet

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Philips probeert toch nog in te haken op de tabletgekte. Op een Amerikaanse vakbeurs heeft het concern een zeven inch tabletcomputer met Android Ice Cream Sandwich gelanceerd, exclusief voor de Chinese markt. Uit navraag van het Eindhovens Dagblad blijkt dat het daadwerkelijk een Philips-product betreft, niet een Chinees apparaat met een sticker van Philips.

Opmerkelijk genoeg is de Philips-tablet uitgerust met een 1,2 GHz Mips-Soc van het Chinese Ingenic, en dus niet met een Arm-gebaseerde architectuur die de tabletmarkt domineert. De gebruikte Mips-chip laat zich vergelijken met de al wat oudere Cortex-A8 en lijkt vooral gekozen op basis van zijn prijsstelling: licenties voor Mips zijn in China een stuk goedkoper dan voor Arm. Dat komt ook tot uitdrukking in het prijskaartje van de tablet: omgerekend 120 tot 140 euro. Philips mikt daarmee duidelijk op het low-budgetsegment.

Android ondersteunt Mips overigens nog slechts mondjesmaat, maar Google zou de volgende versie volledige support willen meegeven, vertelde een Mips-architect aan EE Times.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content