Kort nieuws

Philips wijst Van Houten aan als opvolger Kleisterlee

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Frans van Houten keert terug op het Philips-nest. Als de aandeelhouders instemmen met de voordracht van de raad van commissarissen, neemt de veteraan per 1 april plaats in de stoel van Gerard Kleisterlee, die op dezelfde dag afscheid neemt van het elektronicaconcern. Hoewel bekend was dat Philips een voorkeur had voor een interne man, geldt de aanstelling van Van Houten na zijn gedwongen vertrek bij NXP als onverwacht.

Van Houten begon in 1986 zijn carrière bij Philips en bleef daar vrijwel onafgebroken werken. Nadat hij was opgeklommen tot de raad van bestuur, ging hij in 2006 de afgesplitste halfgeleidertak leiden. Nog geen twee jaar later zetten de private-equity-eigenaren hem daar op botte wijze aan de kant na een conflict over de zwaarte van de saneringen. Na een adviseurschap bij ASMI ging Van Houten aan de slag bij ING, waar hij nu helpt de splitsing van de bank- en verzekeringsactiviteiten te realiseren.

Een analyse van Van Houtens aanstelling verschijnt in Bits&Chips nummer 9.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content