Kort nieuws

Philips verzelfstandigt Lumileds en autoverlichting

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Philips zet zijn Lumileds-activiteiten en zijn business voor autolampen op eigen benen. De twee bedrijfsonderdelen moeten halverwege volgend jaar samen zijn uitgesponnen in een nieuwe zelfstandige onderneming binnen de Philips-groep. ‘Zowel Lumileds als onze automotive-lichtbusinesses zijn sterke spelers in de verlichtingsindustrie en zijn er klaar voor om meer groei en schaalgrootte na te jagen, onafhankelijk van Philips Lighting. Als wereldklasse componentenleveranciers krijgen ze meer flexibiliteit om additionele investeerders aan te trekken’, geeft CEO Frans van Houten als verklaring.

Door het afstoten van de onderdelen denkt het moederbedrijf zich ondertussen beter te kunnen richten op totaaloplossingen rond led; lampen, armaturen en verlichtingssystemen en -diensten voor professionele en consumentenmarkten. Philips wordt wel aandeelhouder in het nieuwe bedrijf en zal blijven samenwerken op het gebied van R&D. Bovendien verwacht het een belangrijke klant te worden van de afgestoten bedrijfsonderdelen.

Lumileds en de automotive business waren afgelopen jaar samen goed voor een omzet van ongeveer 1,4 miljard euro. De spin-off zal geleid worden door de huidige Lumileds-CEO, Pierre-Yves Lesaicherre.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content