Kort nieuws

Philips verkoopt Duitse lichtfabriek aan Utrechtse investeerder

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Philips Lighting heeft zijn armaturenfabriek en distributiecentrum in het Duitse Springe, onder Hannover, verkocht aan de Utrechtse kapitaalschieter Varova. Sinds 1 oktober opereert het voormalige onderdeel van AEG en nu dus ook Philips als een onafhankelijk bedrijf onder de nieuwe naam Nordeon. De focus ligt op de ontwikkeling en productie van armaturen op basis van conventionele en ledtechnologie, voor segmenten als de detailhandel, kantoren, de industrie en outdoor. Daarnaast blijft het bedrijf de komende jaren een belangrijke leverancier van binnen- en buitenverlichting voor Philips.

’De fabriek in Springe staat bekend als flexibel en efficiënt, met een sterk design- en ontwikkelteam, een solide trackrecord op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid en 190 zeer gemotiveerde en kundige werknemers‘, aldus Nordeon-directeur Michael Bartesch. ’Op zijn beurt heeft Varova veel kennis en ervaring in het succesvol ontwikkelen van autonome bedrijven vanuit desinvesteringen. Deze combinatie geeft me veel vertrouwen in de toekomst.‘ Eindhovens Dagblad meldt dat alle werknemers hun baan houden en dat de Utrechtse geldschieter zelfs nieuwe mensen wil aannemen, onder meer voor een verkoopafdeling.

Varova is gespecialiseerd in het acquireren en actief managen van middelgrote ondernemingen met een jaaromzet tussen de vijf en honderdvijftig miljoen euro. Het zegt samen met zijn portfoliobedrijven gezonde en winstgevende groei te willen realiseren. Via deelneming Mag45, een technische groothandel uit Eindhoven, verwierf de investeerder vorig jaar ook al het Philips-onderdeel Global Spare Parts Lighting (GSL), dat verantwoordelijk was voor de aankoop, het beheer en de levering van componenten ter ondersteuning van de Eindhovense verlichtingsfabrieken. Tot Varova‘s portefeuille behoren verder de kledingmerken GSus en Sissy-Boy.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content