Philips verkoopt deel cryptokennis

Reading time: 1 minute

Author:

Philips Software gaat zijn businessunit Cryptotec verkopen aan Irdeto uit Hoofddorp. Het Philips-onderdeel ontwikkelt en verkoopt oplossingen voor contentbeveiliging (conditional access, CA). Deze Cryptoworks-producten zijn bedoeld voor de beveiliging van aardse, IP-, kabel- en satellietnetwerken. Alle 65 medewerkers van Cryptotec in Europa en China maken de overstap. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

’De industrie voor conditional access consolideert en Philips was op zoek naar mogelijkheden voor Cryptotec‘, zegt Hans Streng, CEO van Philips Digital Networks. ’De overname door Irdeto zien we als de beste oplossing voor onze klanten en medewerkers. De kennis vindt onderdak bij een bedrijf waar CA core business is.‘

Irdeto levert softwaregebaseerde contentbeveiliging voor zowel IPTV-diensten als CA- en Digital Rights Management (DRM)-producten. De oplossingen zijn bedoeld voor mobiel materiaal en mobiele tv (DMB en DVB-H). Met de overname verstevigt het bedrijf uit Hoofddorp zijn aanwezigheid op de Chinese markt, waar het met bijna vijftig klanten al ruim is vertegenwoordigd.

Philips Cryptotec ontwikkelt toegangskaartjes voor settopboxen.