Kort nieuws

Philips verkoopt Assembléon

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Philips heeft een koper gevonden voor Assembléon. Investeringsmaatschappij H2 Equity Partners neemt een belang van 80 procent in het bedrijf. Het resterende deel blijft in handen van het moederbedrijf. Wanneer de deal moet zijn afgerond, is nog onbekend. Ook financiële details over de transactie zijn niet vrijgegeven.

Het Veldhovense Assembléon stond al een paar jaar in de etalage. Philips is immers druk bezig zich te ontdoen van activiteiten die niet passen binnen de aangescherpte focus op gezondheidszorg en welzijn. Componenten pakken en plaatsen behoort niet tot de kerncompetenties en dus moest Assembléon het moederschip verlaten.

Daarvoor waren verschillende scenario‘s denkbaar. Philips kon simpelweg de stekker eruit trekken. Dan zou het veel geld weggooien en bovendien een lading claims aan zijn broek krijgen van klanten die een Assembléon-machine hebben staan en daarvoor een onderhoudscontract hebben afgesloten. Niet ideaal dus.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content