Technieuws

Philips verhoogt gevoeligheid CMos-sensor

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De onderzoeksgroep Digital Photon Counting van Philips heeft een prototype ontwikkeld van een geïntegreerde CMos-fotondetector. De researchers stopten 8188 analoge fotontellers op een enkele CMos-die waarbij elke diode individueel adresseerbaar is. Het resultaat, een 30 W digitale single-proton avalanche detector (Spad), is een mogelijk bouwblok voor toekomstige automotive- en medische systemen.

In tegenstelling tot bestaande fotonmultipliers, die worden gebruikt om zeer kleine lichthoeveelheden te detecteren, is de nieuwe Philips-chip een digitaal ontwerp met een geïntegreerde 8-ps-timer. Het IC heeft geen aparte digitale uitlees-Asic nodig.

’We zijn op zoek naar partners om de technologie naar de markt te brengen‘, zegt groepsleider Rob Ballizany in EE Times. Zijn afdeling hoopt de chip te gebruiken als basis voor een array van acht bij acht cellen, die nog dit jaar klaar moet zijn. Zulke arrays zouden hogere resoluties mogelijk moeten maken voor bijvoorbeeld Pet-scanners. Ook zijn ze geschikt voor nachtkijksystemen in de automotive-industrie of DNA-testers met hoge doorvoer.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content