Kort nieuws

Philips trekt eigen plan voor medische beeldvorming in China

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Philips Healthcare trekt zich terug uit zijn Chinese joint venture voor beeldvormende apparatuur met Neusoft Medical. Het neemt daarbij honderd tot honderdvijftig CT-specialisten mee voor een nieuw ontwikkelcentrum in Shenyang. De rest van de joint venture wordt samengevoegd met de R&D-afdeling van het Chinese bedrijf, dat ook actief blijft in CT-apparatuur.

De joint venture werd in 2004 opgezet als gezamenlijk R&D- en productiecentrum van CT-, MRI-, ultrageluid- en röntgensystemen. De samenwerking, waarin Philips een belang had van 51 procent, ging met een werkkapitaal van dertig miljoen dollar van start en heeft geleid tot twintig verschillende machines die in ongeveer zeventig landen verkocht worden. Deze apparatuur werd door beide partijen vermarkt onder hun respectievelijke naam. De strategieën die de partijen najagen, groeien nu echter uit elkaar.

Verschillende delen van de deal moeten nog uitonderhandeld worden. Wel kunnen beide partijen de IP en kennis van de joint venture gebruiken en zullen ze elkaar componenten en complete systemen gaan leveren. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content