Philips toont slimme tandenborstels, blenders en geheime spiegels op Ifa

Reading time: 1 minute

Author:

Philips heeft een dienst onthuld waarmee consumenten hun tandartsenpraktijk kunnen laten meekijken met hun poetsgedrag. De nieuwe Sonicare-tandenborstels meten die gegevens en sturen die automatisch door. Consumenten kunnen bovendien met hun smartphone gebitsfoto’s delen voor een beoordeling. En handig voor Philips; de tandenborstel bestelt zelf nieuwe borstelkoppen als die aan vervanging toe zijn.

Het is een van de nieuwe producten die Philips op de Ifa-consumentenelektronicabeurs in Berlijn heeft geïntroduceerd. Het bedrijf komt ook met een slimme blender met ingebouwde weegschaal, die de voedingswaarde via een app kan schatten en de gebruiker kan adviseren. Philips onthulde ook een toepassing die helpt om dieper te slapen. Gebruikers moeten daarvoor een hoofdband dragen die de hersengolven meet en via audiosignalen de diepe-slaapfase verbetert.

ED meldt ook dat het bedrijf met een geheime ruimte die slechts door genodigden te bezoeken is reuring te genereren rond een connected-badkamer-oplossing. Centraal hierin staat een spiegel die tevens als beeldscherm kan dienen. De tandenborstels werken hiermee samen, net als een apparaatje dat de vochtbalans van de huid meet.