Philips tekent voor Russische ziekenhuisketen

Reading time: 1 minute

Author:

Philips Healthcare gaat het beheer en de technische inrichting verzorgen voor Medsi, de grootste organisatie van privéklinieken in Rusland. Daarvoor hebben de twee partijen een intentieverklaring ondertekend. ‘Philips is een van de eerste bedrijven in Rusland die een project van deze omvang beheert door het leveren van een allesomvattende ziekenhuisoplossing met ontwerp, apparatuur, diensten, patiëntenflowbeheer, verbetering van klinische prestaties en algemeen ziekenhuisbeheer’, zegt Peter Vullinghs, CEO van Philips in Rusland.

Medsi wil via de overeenkomst de kwaliteit in zijn klinieken verbeteren. De groep krijgt voordelig toegang tot de nieuwste apparatuur, upgrades en training, maar Philips zal ook expliciet naar manieren gaan kijken om de kwaliteit binnen de klinieken te verbeteren.

Een aantal Medsi-klinieken zullen volgens de overeenkomst worden gerenoveerd en een ziekenhuis nabij Moskou wordt volledig voorzien van nieuwe technologie. Daarnaast moeten er nieuwe diagnostische centra komen voor kinderen en volwassenen.

Finaniciële details rond de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.