Kort nieuws

Philips stopt productie in Cleveland

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Philips stopt met de productie van ct-scanners in zijn problematische fabriek in Cleveland. De site zal omgevormd worden tot r&d-centrum voor ct- en molecular imaging-technologie, en tot trainingscentrum voor veldtechici en klanten. De productie wordt overgenomen door bestaande vestigingen in China en Israël.

De afgelopen jaren kwam de Cleveland-site in de problemen toen Philips door de FDA op de vingers getikt werd omdat het kwaliteitssysteem niet op orde was. In 2014 moest de productie zelfs geheel stilgelegd worden, waarna het grote moeite kostte om deze weer op gang te brengen. Het verlies liep hierbij op tot 225 miljoen dollar.

De productiestop staat gepland voor de tweede helft van het jaar. Volgens Philips gaat de omvorming tot r&d-centrum gepaard met een investering, maar het blijft vaag over de omvang hiervan.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content