Kort nieuws

‘Philips stopt met tv-productie in Brugge’

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Philips‘ productieafdeling van televisies in Brugge staat op losse schroeven. Een aantal vakbonden meldt dat 127 arbeiders en 27 bedienden hun werk dreigen te verliezen. ABVV, ACV, BBTK en LBC maken uit uitgelekte reorganisatieplannen op dat nog dit jaar het doek valt voor het productiecentrum in Brugge.

De directie ontkent de sluiting maar de vakbonden zijn zeker van hun zaak. ’De uitgelekte nota is zo gedetailleerd dat er geen twijfel mogelijk is‘, stellen ze in Trends. Philips zou kosten willen besparen in zijn moeilijk draaiende tv-divisie. Het concern zou daarom wereldwijd drie van de zes productiecentra voor tv‘s schrappen. In Europa blijft alleen Hongarije nog open. Deze reorganisatie moet de kosten met de helft terugbrengen en de diversiteit verminderen.

Bij Philips Brugge zijn vijfhonderd arbeidskrachten in dienst. Behalve productiepersoneel werken er ook onderzoekers en ontwikkelaars aan televisietoestellen. Het is niet bekend of de plannen ook gevolgen hebben voor deze divisie. Woordvoerder Julien Michiels zei eerder dit jaar nog dat de R&D-vestiging een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van televisies met een hoge toegevoegde waarde voor Europa en Azië. Brugge sleutelt aan de duurdere tv‘s van Philips en haalt de kinderziektes uit de nieuwere productiemodellen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content