Kort nieuws

Philips-spin-off voor 3D-printen verhuist naar New York en haalt miljoenen op

Leestijd: 1 minuut

Philips-spin-off Shapeways heeft zijn hoofdkwartier verhuisd van Eindhoven naar New York en vijf miljoen dollar aan investering opgehaald. Het moederbedrijf heeft het grootste deel van zijn aandeel daarbij verkocht aan de investeerders.

Het bedrijfje, dat in 2008 voortkwam uit de Philips-incubator, biedt 3D-printdiensten aan consumenten en diensten voor derden om webwinkels te bouwen rond dit soort producten. Klanten kunnen hun eigen 3D-ontwerp uploaden en dit laten fabriceren in plastic, glas of staal. De modellen worden vervolgens per post opgestuurd. De dienst is populair voor het maken van (relatie)geschenken, gadgets, en dergelijke.

Het Amerikaanse Union Square Ventures en het Brits Index Ventures steken samen vijf miljoen dollar in de verdere groei van het bedrijf. Het afgelopen jaar is de populariteit van de dienst sterk toegenomen. In 2009 maakte het bedrijf enkele honderden producten per week, nu ligt dat aantal boven de 2500. Omdat het grootste deel van de klanten uit de VS komt, besloot het bedrijf de oceaan over te steken. De Eindhovense vestiging blijft als productiecentrum bestaan. Shapeways wil op den duur meerdere productiecentra inrichten over de wereld.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content