Kort nieuws

Philips sluit langetermijncontract met Amerikaans ziekenhuis

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Philips heeft een vijftienjarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend met het Amerikaanse Georgia Regents Medical Center, een openbaar ziekenhuis en academisch medisch centrum. De overeenkomst vertegenwoordigt een waarde van rond de driehonderd miljoen dollar en is de Amerikaanse primeur voor een businessmodel van Philips waarbij het een volledig pakket aan advies, medische technologie en onderhoud verzorgt. Het ziekenhuis betaalt daarvoor een vast maandbedrag. In Europa sloot Philips al eerder dergelijke overeenkomsten af.

Daarnaast heeft de samenwerking een innovatiecomponent, de twee partners willen op zoek gaan naar betere en kosteneffectievere zorgstrategieën. De overeenkomst heeft betrekking op alle zorgspecialisaties bij zowel ziekenhuispatiënten als poliklinische patiënten. De overeenkomst blijft bovendien niet beperkt tot medische systemen, maar omvat ook verlichtings- en consumentenproducten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content