Philips shopt in Engeland voor monitoring vitale parameters

Author:

Reading time: 1 minute

Philips heeft het Britse Remote Diagnostic Technologies (RDT) overgenomen, een ontwikkelaar van defibrillatoren en technologie waarmee eerstehulpverleners de vitale parameters van patiënten kunnen monitoren. Dit sluit aan op Philips’ eigen omvangrijke tak voor dit segment. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt, maar het bedrijf zette vorig jaar rond de twintig miljoen euro om.

Voor de overname is data waarschijnlijk het toverwoord: de registratiekastjes van RDT bieden een zeer compact en uitbreidbaar platform om data vast te leggen en door te sturen naar bijvoorbeeld het ziekenhuis. De producten kunnen onder meer overweg met ecg, zuurstofspanning, bloeddruk, ademhaling, er kunnen ultrageluid-probes of laryngoscopen (endoscopen voor het keelgebied) worden aangesloten, en het bedrijf biedt zijn platforms ook aan in een uitvoering als defibrillator.

Philips is het laatste jaar druk bezig zijn medische business te versterken via overnames. Zo kocht het verschillende bedrijven die zich bezighouden met de analyse en uitwisseling van medische data, en moet TU Delft-spinoff Nightbalance een aanvulling vormen op zijn slaapportfolio. Veruit het meeste geld gaat zitten in het groeigebied van interventionele radiologie, waarbij ingrepen worden uitgevoerd met katheters in bloedvaten. Vorig jaar telde Philips op dat gebied 1,9 miljard neer voor het Amerikaanse Spectranetics, en afgelopen week trok het bijna een half miljard uit uit voor EPD Solutions.