Kort nieuws

Philips schrapt vijftig banen in Haasrode

Leestijd: 1 minuut

Philips zet een streep door 50 van de 135 functies in Haasrode, onder de rook van Leuven. Dat meldt De Standaard. Het gaat om  18 arbeiders en 32 bedienden bij de afdeling Home Control Systems. ’We zitten in een moeilijke economische situatie en de concurrentie op de markt van de afstandsbedieningen wordt steeds scherper‘, zegt woordvoerder Sam Van Dijck in de krant. ’Philips heeft daarom de keuze gemaakt om het portfolio aan te passen, waardoor er minder ontwikkelwerk nodig zal zijn in deze sectoren en we onze organisatie moeten aanpassen.‘

Overigens ligt er eindelijk een sociaal plan voor de ontslagen bij Philips Brugge. In juni liet het elektronicaconcern weten dat het ging stoppen met de tv-productie in West-Vlaanderen. Dat ging ten koste van 118 arbeiders en 73 bedienden. De directie en de bonden zijn het er nu over eens hoe ze de sociale gevolgen van de sluiting gaan opvangen: outplacement, vergoedingen en brugpensioen vanaf 50 jaar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content