Philips schrapt banen en fabriek

Reading time: 1 minute

Author:

De Consumer Lifestyle-tak van Philips gaat 74 Nederlandse en 279 Franse banen schrappen. De Nederlandse ontslagen vallen waarschijnlijk vooral in Eindhoven. Over de buitenlandse inkrimping is meer duidelijkheid: de tv-fabriek in Dreux nabij Parijs wordt op de schop genomen.

Philips‘ tv-verkopen vallen tegen en zullen dit jaar waarschijnlijk verliesgevend zijn. Vorige maand speculeerden de Belgische vakbonden nog over een op handen zijnd ontslag van 154 werknemers bij de tv-fabriek in Brugge. In april kondigde Philips aan zijn Noord-Amerikaanse televisieactiviteiten vanaf 1 september uit te besteden aan het Japanse Funai Electric. De VS zijn een belangrijk afzetgebied voor de toestellen uit Brugge.

Daarnaast wil de Lighting-tak van zijn fabriek in Terneuzen af, die starters voor tl-buizen produceert. Bij deze faciliteit werken 170 mensen. Het is nog niet duidelijk of Philips al gesprekken voert met een mogelijke koper voor de – winstgevende – activiteiten. Ook is het niet bekend of een verkoop gevolgen heeft voor de werkgelegenheid.