Kort nieuws

Philips schrapt 55 banen in Maarheeze

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Bij Philips‘ lichtfabriek in Maarheeze verdwijnen 55 van de 190 arbeidsplaatsen. Het bedrijf stopt met de productie van wolfraam filamenten. Eind vorig jaar zette Philips ook al een streep door vijftig functies. Toen ging het om de fosforfabriekslijn. Vakbonden en medewerkers vrezen dat de vestiging geen lang leven meer is beschoren. In september moet er meer duidelijkheid komen als Philips zijn toekomstplannen openbaar maakt.

Philips Lighting reorganiseert driftig bij zijn fabrieken in de Benelux. Het afgelopen jaar zette het een punt achter honderden banen in onder meer Best, Drachten, Eindhoven, Middelburg, Roosendaal, Turnhout, Uden en Winterswijk. Fabrieken in Terneuzen en Winschoten staan al maanden in de verkoop. Bij de vestiging in Oss gaat eind volgend jaar het licht uit. Ook in Dreux (Frankrijk), Hamburg en sneed het concern in zijn personeelsbestand.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content