Technieuws

Philips Research wil gadgets met e-paper bekleden

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Philips Research wil dat consumentenproducten van kleur en uiterlijk kunnen veranderen via een nieuw type e-paper dat het getoond heeft. MP3-spelers of mobieltjes kunnen zich dan bijvoorbeeld aanpassen aan de kledij van de drager. Op termijn zien de researchers zelfs behang of ’gordijnen‘ van het materiaal als toepassing. Philips toonde zijn technologie op de International Display Workshops in Japan.

De e-skin, zoals Philips zijn technologie noemt, is gebaseerd op normaal e-paper. Hier zitten in elke pixel geladen zwarte pigmentdeeltjes gesuspendeerd in een witte vloeistof. Een elektrische lading stuurt ze naar de achterkant of juist naar de voorkant, waardoor de pixel respectievelijk wit of zwart kleurt. In het in-plane-kleurensysteem van Philips worden pixels niet zwart of wit, maar gekleurd of transparant. De gekleurde pigmentdeeltjes worden daartoe verspreid over de pixel, respectievelijk aan de zijkant geconcentreerd achter een klein masker. Door pixels met de verschillende basiskleuren op elkaar te stapelen, is het hele spectrum te maken. Volgens Philips is de technologie ook te gebruiken voor normale e-paper-displays.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content