Kort nieuws

Philips Research kruipt tegen MIT aan

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Philips Research heeft een vijfjarig r&d-contract getekend met het vermaarde Massachusetts Institute of Technology (MIT) en verhuist zijn Noord-Amerikaanse onderzoekscentrum naar Cambridge, dicht bij de campus. De alliantie krijgt een budget van 25 miljoen dollar, waarmee het voor Philips de grootste r&d-alliantie in de regio wordt. Bovendien denkt Philips via de locatie makkelijker toegang te krijgen tot alle bedrijven en andere belangrijke instituten in de regio.

Philips zegt dat de stap een integraal onderdeel is van zijn innovatiestrategie. Het Amerikaanse r&d-hoofdkwartier was altijd gevestigd in het het rustige Briarcliff Manor, enkele tientallen kilometers buiten New York, waar onderzoekers in alle rust aan hun innovatie konden werken. Nu wil het bedrijf met zijn r&d echter dicht tegen partners uit de onderzoekswereld en het bedrijfsleven aankruipen. ‘Het gebied rondom Boston is rijk aan innovatief talent dat zich met originele ideeën buigt over de grote maatschappelijke problemen en disruptieve technologieën ontwikkelt om deze problemen op nieuwe manieren op te lossen; een cultuur en visie die sterk in lijn is met die van Philips’, zegt Henk van Houten, hoofd van Philips Research.

Philips denkt bijvoorbeeld toegang te krijgen tot MIT’s experts en klinische partners op het gebied van kanker en cardiovasculaire aandoeningen. Op het gebied van verlichting ziet het kansen voor diensten die op grote steden van toepassing zijn.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content