Kort nieuws

Philips reorganiseert halfgeleiderdivisie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Philips heeft een vijfdelig plan aangekondigd waarmee het elektronicaconcern hoopt zijn halfgeleiderdivisie in het vierde kwartaal van 2003 weer winstgevend te maken. Als gevolg van de reorganisatie zullen ongeveer 1.600 medewerkers hun baan verliezen. Philips focust zich op de winstgevende ’connected‘ consumententoepassingen. Bedrijfsonderdelen die geen winst maken gaat het Eindhovense bedrijf sluiten. Dit levert naar verwachting een jaarbesparing van 200 miljoen euro op.

Eerder maakte Philips al bekend van de sluiting van de halfgeleiderfabriek in Albuquerque, VS. De multinational is nu ook van plan nog dit jaar de fabriek in San Antonio, VS, te sluiten. Circa 520 werknemers moeten uitkijken naar een nieuwe baan. Hierdoor loopt de CMOS-capaciteit terug met 20 procent. De nieuwe bezettingsgraad zal naar verwachting in het vierde kwartaal positieve bedrijfsresultaten opleveren en ook nog capaciteit bieden om te groeien.

Philips Semiconductors stoot in de loop van dit jaar een aantal kleine niet-fabricagevestigingen af, voornamelijk in Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf geeft niet aan om welke vestigingen het gaat.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content