Philips presenteert Api en ontwikkelkit voor Hue-verlichting

Reading time: 1 minute

Author:

Philips heeft een programmeerinterface voor zijn Hue-lampen online gezet. Ontwikkelaar kunnen hiermee via webaanroepen commando‘s sturen naar de met Zigbee uitgeruste ledlampen om bijvoorbeeld kleur en intensiteit in te stellen. Alhoewel de bediening hiermee wordt opengesteld voor allerhande apparaatuur, blijft Philips vooral aan de Apple-gebruiker appelleren; het bedrijf heeft een ontwikkelkit voor IOS uitgebracht en de Hue‘s zijn nog steeds alleen verkrijgbaar via de verkoopkanalen van Apple.

Wie een Hue-pakket aanschaft, krijgt naast een aantal lampen een Zigbee-adaptertje dat op de thuisrouter aangesloten moet worden. Hiermee wordt verbinding gelegd tussen de lampen, die elk hun eigen IP-adres hebben, en het thuisnetwerk of internet. Via een app kunnen de lampen bediend of geprogrammeerd worden.

Er zijn verschillende ontwikkelaars die hun eigen apps voor de lampen hebben ontwikkeld. Een officiële Api was er echter nog niet. Volgens Philips moet het ook mogelijk zijn om de lampen met andere Zigbee-apparatuur te laten communiceren.