Philips opent R&D-centrum in Sjanghai


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Philips heeft een Chinees ontwikkelcentrum geopend voor spotgoedkope mobieltjes. Dit ULC Design Center in Sjanghai gaat nauw samenwerken met designafdelingen in Europa en de Innovation Campus in het Indiase Bangalore. Doel is om fabrikanten van telefoontjes ter plaatse te ondersteunen met hardware- en softwarekennis over de Eindhovense Nexperia Cellular System Solutions.

De oprichting past in Philips‘ initiatief om simpele mobieltjes te maken voor opkomende markten zoals Afrika, China, India, Oost-Europa en Zuid-Amerika. ’Volgens onderzoeken van de wereldbank woont 77 procent van de wereldbevolking binnen het bereik van een mobiel netwerk, maar heeft slechts een kwart daadwerkelijk een abonnement‘, zegt Philips-topman Gerard Kleisterlee. ’Door fabrikanten van telefoontjes de goedkope Nexperia-oplossing te bieden, kunnen ze zo‘n 3,3 miljard nieuwe klanten bereiken.‘ Omdat er in de opkomende markten geen gesponsorde mobieltjes verkrijgbaar zijn, moet de productieprijs omlaag. De Nexperia-telefoontjes moeten uiteindelijk minder dan 20 dollar kosten. De eerste modellen uit het lab zijn geschikt om te bellen en te sms‘en. Het display is zwart-wit. Naar verwachting zijn de kosten in 2008 gedaald tot onder de 15 dollar.