Kort nieuws

Philips op medische shopping spree

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Philips heeft voor de vierde keer in twee weken tijd een medisch bedrijfje overgenomen, het Londense Health & Parenting. De Britten ontwikkelen apps die gebruikers ondersteunen voor, tijdens en na de zwangerschap. Philips voegt het bedrijf bij zijn eigen Ugrow-activiteiten, die vergelijkbaar zijn maar ook verbinding leggen met diverse connected devices zoals een babymonitor en een oorthermometer van Philips, en de Healthsuite-back-end. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Vorige week maakte Philips ook al bekend dat het 1,9 miljard euro neertelt voor Spectranetics, een specialist in interventionele radiologie. Een dag later kwam daar nog een start-up op dit vlak bij, Cardioprolific. De week ervoor had het bedrijf 33 miljoen euro op tafel gelegd voor eeg-ontwikkelaar Electrical Geodesics. Tegelijkertijd wordt de mr-hifu-behandelmethode juist verkocht.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content