Technieuws

Philips-monitor kijkt terug naar gebruiker

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Philips heeft een monitor op de markt gebracht die met een beeldsensor de houding van de gebruiker in de gaten houdt. Deze Ergosensor bepaalt de afstand van de gebruiker tot het scherm en de stand van de nek en waarschuwt als deze niet juist zijn. Ook herinnert waarschuwt het scherm als het tijd is voor een korte pauze.

De monitor beschikt hiervoor over een CMos-beeldsensor aan de bovenkant van het scherm en software afkomstig van het Californische Digitaloptics. De software let voornamelijk op de pupillen: de afstand hiertussen geeft aan hoe ver de gebruiker verwijderd is en de stand geeft informatie over de stand van het hoofd. Ingebouwde software geeft adviezen over de zithouding en het instellen van de stoel.

De sensor wordt ook gebruikt om te bepalen of er iemand achter de computer zit. Zo niet, dan wordt het scherm uitgeschakeld om stroom te besparen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content