Philips leent led-technologie uit


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Philips heeft Evident Technologies een licentie verleend op het gebruik van nanokristallen in de fluorescerende laag van led-lampen. De Amerikaanse maker van led-lampen zegt de technologie onmiddellijk te gaan verwerken in een nieuwe productlijn. De licentieovereenkomst is niet exclusief.

Lichtemitterende diodes zenden licht uit in een smal golflengtegebiedje, oftewel slechts één kleur. Een zogenaamde fosfor zet dit om in de gewenste kleur. Wit licht is te maken door een mengsel van verschillende fosforen te gebruiken. Desalniettemin zijn met traditionele fosforen niet alle kleurschakeringen te maken. Met nanokristallen, ook wel kwantumdots genoemd, gaat dat beter omdat de kleur ze uitzenden van hun grootte afhangt. Daarmee is de kleur relatief eenvoudig te regelen. Voor wit licht is een mengel van verschillende groottes nodig.