Kort nieuws

Philips krijgt grote order voor Zweeds academisch ziekenhuis

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Philips Healthcare heeft een belangrijke aanbesteding gewonnen in Zweden. Het bedrijfsonderdeel heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Stockholm County Council voor een R&D-programma, een onderwijsprogramma en aanschaf, installatie, onderhoud, modernisering en vervanging van alle medische-beeldvormingssystemen voor het nieuwe Karolinska University Hospital in Stockholm. De overeenkomst heeft een looptijd van veertien jaar, met de mogelijkheid tot een verlenging van zes jaar.

Op het moment werkt het ziekenhuis aan een nieuwe vestiging, die in 2016 de deuren zal openen. Philips is hierin de hoofdaannemer voor de beeldvormingssystemen en -diensten – zowel van eigen makelij als van andere fabrikanten. Het bedrijf zorgt voor aanschaf, systeemintegratie en vervanging. Verder gaat Philips in het nieuwe universiteitsziekenhuis een onderzoeks- en innovatiecentrum inrichten om onderzoekers uit de medisch-technologische industrie, het ziekenhuiswezen en de academische wereld samen te brengen.

Milieuoverwegingen spelen ook een rol in de overeenkomst. Zowel de realisatie als het beheer van het nieuwe ziekenhuis is gericht op minimale milieueffecten. Philips zet daarom in op het leveren van duurzame beeldvormingssystemen, zoals MRI-scanners die een vijfde minder energie verbruiken dan het marktgemiddelde.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content