Philips koopt speler in ouderenmonitoring

Reading time: 1 minute

Author:

Philips heeft twee nieuwe stappen aangekondigd in zijn activiteiten voor het monitoren van ouden van dagen. Het bedrijf neemt het Amerikaanse Blue Willow Systems over, een ontwikkelaar van veiligheidssystemen voor deze doelgroep. Daarnaast gaat Philips een partnerschap aan Inovonics, dat zich specialiseert in sensoren voor het monitoren van kwetsbare personen.

Blue Willow richt zich op verpleeghuizen. Cliënten worden uitgerust met een smartwatch die hun bewegingen in de gaten houdt en waarmee ze alarm kunnen slaan. De gegevens komen terecht in een cloudsysteem, waarmee het personeel trends in kaart kan brengen en de veiligheid van de cliënten beter kan bewaken. Philips zegt dat de technologie een welkome aanvulling is op zijn eigen Carepoint-platform. De partijen hebben geen overnamebedrag bekendgemaakt.

De samenwerking met Inovonics behelst dat Carepoint voortaan overweg kan met de devices van dit bedrijf. Inonovics is in de VS een belangrijke leverancier van alarmeringssystemen voor ouden van dagen. Philips verkoopt dergelijke systemen ook zelf onder de Lifeline-merknaam.

Blue Willow Systems biedt familie en personeel inzicht in de toestand van de cliënten.