Kort nieuws

Philips koopt Chinese specialist in patiëntmonitors

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Alle aandelen van Shenzhen Goldway Industrial komen in Eindhovense handen. Het Chinese bedrijf wordt onderdeel van de businessunit Patient Monitoring van Philips Healthcare. Goldway levert patiëntbewakingsoplossingen, van simpele stand-alone toepassingen tot volledig uitgeruste systemen. Het heeft 290 medewerkers in dienst en zag zijn omzet in 2007 met 30 procent stijgen.

Philips hoopt met de aankoop een stevigere basis te krijgen in China. ’We hebben al een leidende positie op de Chinese markt voor geavanceerde patiëntbewakingssystemen‘, zegt Deborah DiSanzo, senior vicepresident en algemeen manager van Philips Patient Monitoring. ’De acquisitie is de ideale manier om onze positie in China te versterken en onze aanwezigheid in andere opkomende markten te vergroten. Goldway levert medische systemen die complementair zijn aan de producten van Philips, niet alleen voor de Chinese markt, maar ook voor andere snelgroeiende regio‘s.‘ Philips verwacht dat de Chinese medische markt gemiddeld met zo‘n 10 procent per jaar zal groeien.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content