Philips investeert in Iminds-spinoff Lindacare

Reading time: 1 minute

Author:

Philips is een van de partijen die fors investeert in Iminds-spinoff Lindacare. Het Leuvense telehealth-bedrijf haalde in een tweede kapitaalronde in totaal zeven miljoen euro op bij bestaande en nieuwe investeerders. Het geld is onder meer nodig voor de marktintroductie in de VS en het opzetten van een dienstverleningstak. Daarnaast wil het bedrijf zijn productaanbod verbreden.

Lindacare richt zich op het ontsluiten van patiëntengegevens voor medische professionals, in eerste instantie op het gebied van cardiologie. Pacemakers en icd’s verzamelen vaak nuttige gegevens over de patiënt, maar elke leverancier heeft zijn eigen portal om die te benaderen. Het Onepulse-platform van Lindacare brengt al die gegevens uit verschillende portals en medische dossiers bij elkaar in een enkele, overkoepelende omgeving.

Het bedrijf ging in 2015 van start op de Europese markt. Begin deze maand maakte het bekend de oversteek naar de VS te maken met een aantal pilotprojecten. Het bedrijf wil daar ook monitoringdiensten gaan aanbieden, waarbij lokale partijen de data analyseren om medische professionals te ontlasten. Daarnaast moet Onepulse geschikt gemaakt worden voor een breder scala aan hartaandoeningen.