Kort nieuws

Philips investeert in fonds medische innovaties

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Investeringsfonds Gilde Healthcare III heeft er een nieuwe partner bij: Philips. De kapitaalschieter mikt op een totaalbudget van zo‘n 200 miljoen euro. Dat geld is bedoeld voor innovatieve starters en groeibedrijven in Europa en de VS op het gebied van medische oplossingen, technologieën en therapieën die de patiënt centraal stellen. Speciale aandacht gaat uit naar thuissystemen, slaapverbetertechnieken, beeldgestuurde interventies en therapieën, en klinische beslismechanismes, vooral voor cardiologie, oncologie en gezondheidszorg voor vrouwen.

Gilde Healthcare III blijft volledig onafhankelijk van Philips en vormt een aanvulling op bestaande Eindhovense innovatie-investeringen zoals de Philips Healthcare Incubator. Philips‘ deelname past binnen zijn strategie van open innovatie. ’De afgelopen jaren hebben kapitaalschieters gedienstig geïnvesteerd om medische doorbraken naar de markt te brengen‘, zegt Steve Rusckowski, CEO van Philips Healthcare. ’Via onze participatie in het Gilde Healthcare III-fonds zetten we een nieuwe stap in het stimuleren van terreinen die voor ons strategische waarde hebben. Bovendien halen we onze banden met de VC-gemeenschap verder aan, wat een belangrijk element is in onze benadering van open innovatie.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content