Kort nieuws

Philips in samenwerking voor ‘regionale’ verdoving

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Philips en de Duitse fabrikant van medische hulpmiddelen B. Braun gaan een strategische samenwerking aan op het gebied van bloedbaaninjecties en ‘regionale’ verdoving, dat wil zeggen het verdoven van een vrij groot deel van het lichaam zoals een arm of de benen om een ingreep eraan te doen. De ruggenprik is hier een bekend voorbeeld van. De twee bedrijven willen het makkelijker maken om naalden met behulp van ultrageluidbeelden nauwkeurig te plaatsen.

Regionale verdoving kan soms gebruikt worden als vervanging van de zwaardere algehele anesthesie, of als pijnbestrijding. Voor de procedure wordt een verdovingsmiddel geïnjecteerd vlak bij de zenuwbaan richting dat lichaamsdeel. Dit luistert wel nauw en is niet zonder risico, waardoor vaak ultrageluid wordt gebruikt om hierbij helpen. Ook het plaatsen van naalden in diepe bloedvaten of katheters voor invasieve procedures kan profiteren van ultrageluid.

De twee partners willen samen oplossingen ontwikkelen en vermarkten. B. Braun brengt hiervoor zijn expertise rond naaldgebaseerde instrumenten in, Philips kennis over ultrageluidsystemen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content