Kort nieuws

Philips in joint venture voor Russische ledmarkt

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Philips heeft een joint venture opgericht met ledfabrikant Optogan. De krachtenbundeling richt zich op de snelgroeiende markt voor straatverlichting in Rusland en diens handelspartners Kazachstan en Wit-Rusland. Naar verwachting zal deze markt de komende vier jaar verdubbelen tot honderd miljoen euro, waarvan ongeveer de helft voor rekening zal komen van leds. De Eindhovenaren zijn voor 51 procent eigenaar van het nieuwe bedrijf; de rest is in handen van Optogan.

Optogan is een belangrijke leverancier van led-chips, -componenten, -lampen en -armaturen. Het bedrijf werd in 2004 in Helsinki opgericht door drie Russische wetenschappers en ondernemers. Sinds 2005 heeft het een R&D-afdeling in Dortmund en een productiefaciliteit in Landshut, boven München. Momenteel is het een tweede fabriek aan het opstarten in Sint-Petersburg.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content