Philips in draagbare mediaspeler Cyberhome

Reading time: 1 minute

Author:

De consumentenelektronicafabrikant Cyberhome gaat Nexperia-chips van Philips Semiconductors gebruiken als motor van zijn nieuwe draagbare mediaspelers. Het Taiwanese bedrijf hoopt dat de apparaten op termijn draagbare dvd-spelers gaan vervangen. Cyberhome levert de spelers aan OEM‘s en zal ze binnenkort demonstreren op de Computex-beurs in Taiwan. Naar verwachting verschijnen ze volgende maand in Azië en Europa op de markt.

De apparaten zullen in totaal vijf Philips-chips onder de motorkap krijgen. Het hart hiervan wordt gevormd door de nieuwe PNX0190-chip. Philips ontwikkelde deze specifiek voor draagbare mediaspelers.

Philips‘ Nexperia komt in de draagbare mediaspelers van Cyberhome.

De PNX0190 is een geïntegreerd platform voor de weergave in verschillende videoformaten, al dan niet met kopieerbeveiliging. Ook kunnen ze digitale televisie ontvangen via het DVB-T-protocol. Ordina ontwikkelde hier de softwarestack voor. Op het moment werkt het bedrijf aan een softwarestack voor DVB-H, de variant die speciaal is ontwikkeld voor handheldtoepassingen. De apparaten zijn uitgerust met een 7 of 8 inch lcd-scherm, maar kan ook HD-beeld weergeven op een televisie. Tevens komt er een versie met een 4 inch scherm. Daarnaast kan het platform overweg met Adobe Flash, dat het Japanse Esol naar Nexperia porteerde. Hiermee krijgt het apparaat spelmogelijkheden.