Kort nieuws

Philips Healthcare krijgt voet aan Russische grond

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Philips Healthcare heeft een strategische overeenkomst gesloten met Electron, een Russische ontwikkelaar van medische apparatuur. De bedrijven gaan samen producten ontwikkelen voor de Russische markt. Ontwikkeling en productie worden gehuisvest bij Electrons faciliteit in Sint-Petersburg. Binnen drie jaar moet daar 51 procent van alle Philips-Electron-apparatuur worden gefabriceerd. Rusland wil graag minder afhankelijk zijn van het buitenland en bovendien de interne markt stimuleren. Het geeft dus de voorkeur aan eigen producten. Via de overeenkomst weet Philips toch voet aan de grond te krijgen.

De ontwikkelingen zijn vooral bedoeld voor de vroege diagnose van kanker en hart- en vaataandoeningen, de twee belangrijkste doodsoorzaken in Rusland. De bedrijven zeggen op alle niveaus te gaan samenwerken, van technologieontwikkeling tot trainingsprogramma‘s voor dokters. Dit jaar nog zal een CT-scanner van beide fabrikanten op de markt komen, later zullen MR-, röntgen- en ultrageluidapparatuur volgen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content