Kort nieuws

Philips Healthcare koopt twee bedrijven

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Philips Healthcare heeft de afgelopen weken rondgeshopt om zijn expertise uit te breiden. Het kocht het Israëlische bedrijf CDP en de Chinese onderneming Shanghai Apex Electronics en sloot samenwerkingsovereenkomsten met het Amerikaanse Spinemark en het Deense Dako. Financiële gegevens zijn in geen van de gevallen bekendgemaakt.

Dako is specialist in diagnose van kanker in weefsels via beeldanalyse. Philips wil de technologie integreren in zijn digitale-pathologieoplossing, die in zeer hoge resolutie microscopische foto‘s van weefselmonsters neemt. Deze digitale afbeeldingen zijn vervolgens door alle belanghebbenden in te zien. Ook kan beeldanalyse helpen met bij de opsporing van aandoeningen.

Spinemark bouwt zorgcentra voor wervelkolomaandoeningen in Noord-Amerika. Via de overeenkomst met Philips moeten er ook dergelijke centra komen in Nederland, Spanje en Turkije. Deze zullen begin 2011 het levenslicht zien. Philips brengt zijn kennis in op het gebied van MRI- en CT-scanners, IT-oplossingen voor zorgtoepassingen en leermiddelen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content