Kort nieuws

Philips Healthcare koopt Noord-Ierse informatiebeheerspecialist

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Philips koopt het Noord-Ierse Tomcat, dat zich richt op software voor het beheer van cardiologische informatie. De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. Philips gaat het bedrijf integreren in zijn Healthcare Informatics-groep. Dat ontwikkelt informatiebeheerssystemen voor cardiologische en radiologische data.

Tomcats software integreert met verschillende klinische-informatiesystemen zoals die voor het beheren van katheterisatieworkflows, labworkflows en picture archiving and communications-systemen (Pacs). De programmatuur kan onder meer overweg met bestaande Philips-software zoals XCelera en XPer. ’Tomcats oplossing past uitstekende bij onze huidige cardiologie-informatiesystemen‘, verklaart Oran Muduroglu de overname. ’Het bedrijf heeft al een totaaloplossing geïmplementeerd bij verschillende ziekenhuizen.‘ Muduroglu is algemeen manager bij de Healthcare Informatics-groep. Met de acquisitie wil Philips de introductie van zijn geïntegreerde gezondheidsinformatiesystemen versnellen in Noord-Amerika.

Behalve voor het beheer van klinische data is Tomcats software geschikt voor kostenmonitoring en personeelsmanagement. Het bedrijf heeft zijn oplossingen geïnstalleerd bij zo‘n zeventig ziekenhuizen, voornamelijk in Groot-Brittannië.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content