Kort nieuws

Philips gaat werken aan snelle test voor hersenschudding

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Amerikaanse Banyan Biomarkers heeft Philips in de arm genomen voor de ontwikkeling van een snelle bloedtest voor hersenschuddingen, gebaseerd op het Minicare-platform van Philips. De nieuwe samenwerking volgt op de ontdekking van een tweetal eiwitten door Banyan die als indicator voor een hersenschudding gebruikt kunnen worden. Op het moment is de aandoening lastig objectief te diagnosticeren. De twee bedrijven denken enkele jaren nodig voor de gezamenlijke ontwikkeling en commercialisering van de test.

Minicare is een systeem van Philips gebaseerd op zijn Magnotech-technologie, een microfluïdisch systeem dat met behulp van magnetische deeltjes en antilichamen de concentratie van specifieke doelmoleculen in een monster bepaalt. Het Minicare-systeem bestaat uit een standaard uitleesapparaat gekoppeld aan aandoeningsspecifieke wegwerpcartridges, dat point-of-care kan worden ingezet; tests worden direct bij de patiënt uitgevoerd, gebaseerd op slechts een druppeltje bloed.

Philips werkt al geruime tijd aan het systeem en sloot diverse partnerschappen voor het ontwikkelen van specifieke tests, onder meer met Janssen Pharmaceutica en Biomérieux.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content