Kort nieuws

Philips ETG naar VDL

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Philips verkoopt zijn Enabling Technologies Group (ETG) aan de VDL Groep. Philips ETG staat al enkele jaren in de etalage. Het bedrijfsonderdeel behoort niet langer tot de kernactiviteiten van Philips. De verkoop ligt in de lijn van Philips‘ strategie om deze van de hand te doen. Eerder nam detacheerder Yacht een groep werktuigbouwkundigen over van CFT.

ETG behaalde in 2005 een omzet van 231 miljoen euro. Het bedrijf ontwikkelt en fabriceert precisieonderdelen en mechatronische subsystemen. ETG rekent onder meer ASML en start-up Alsi tot zijn klantenkring. Het bedrijfsonderdeel heeft een hoofdvestiging in Eindhoven. Er werken 1650 mensen, waarvan 1100 in Nederland.

Bij VDL in Eindhoven werken in totaal 5300 mensen, verspreid over dertien landen. Het bedrijf behaalde in 2005 een omzet van 991 miljoen euro en een winst van 50 miljoen. In de toelevering richt VDL zich op metaalbewerking, kunststoffabricage, systeemmodules en oppervlaktebehandelingen. Daarnaast is VDL producent van bussen, touringcars en andere transportvoertuigen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content