Kort nieuws

Philips en ST mogelijke combi voor 300 mm-fab

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Philips Semiconductors zet zijn plan door voor een joint venture 300 mm-chipfabriek. Dat verklaarde Ajit Manocha, de man die bij Philips Semiconductors verantwoordelijk is voor de productie, op een bijeenkomst van de Fabless Semiconductor Association (FSA) in het Amerikaanse Santa Clara. Manocha wil in 2008 of 2009 een joint venture-fab op stoom hebben.

De afgelopen maanden riep ook ST-topman Carlo Bozotti dat hij op zoek was naar een partner om zijn 300 mm-fabriek in het Italiaanse Catania snel te kunnen vullen. Mocht de chipdivisie van Philips besluiten om mee te liften op de lopende onderneming van ST, dan kunnen beiden op redelijk korte termijn hoge volumes gaan draaien. Philips en ST delen in het Franse Crolles al een pilotfabriek, ontwikkelen samen procestechnologie en delen een omvangrijke hoeveelheid IC-ontwerpkennis.

De ST-fabriek M6 in Catania sluit goed aan bij Philips‘ producten. De 300 mm-fab is geschikt voor geavanceerde logica. Philips zou hier zonder veel problemen de producten kunnen draaien die nu bij TSMC lopen. Afgelopen mei vertelde ST‘s chief operating officer Alain Dutheil nog aan analisten dat er plannen waren om Crolles2 op te schalen naar 2500 waferstarts per week in het derde kwartaal van 2006. ST zou deze uitbreiding dan wel moeten delen met Freescale en Philips. Dutheil zei te verwachten dat de M6-fabriek in het begin van 2007 start met chipproductie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content