Kort nieuws

Philips en Salesforce.com komen met cloudplatform voor gezondheidszorg

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Philips en Salesforce.com zijn een strategische samenwerking gestart rond een open cloudplatform voor de gezondheidszorg, dat wil zeggen: het platform wordt opengesteld voor ontwikkelaars van derde partijen. Centraal staat het beheren van patiëntrelaties. Het gestructureerd verzamelen en analyseren van data moet het besluitvormingsproces van professionals verbeteren en ervoor zorgen dat patiënten de controle krijgen over hun gezondheidszorg. Daarnaast moet het platform zorgen voor interoperabiliteit tussen medische apparatuur en data.

Het tweetal haakt daarmee aan op de snel groeiende trend binnen de gezondheidszorg om alle data rond een patiënt met elkaar te integreren: medische gegevens uit digitale patiëntendossiers, resultaten van beeldvormende apparatuur, weegschalen en bloeddrukmeters thuis, en technologieën als Apple’s Healthkit of Google Fit. Hier komen in rap tempo initiatieven voor beschikbaar. Met het Salesforce.com-partnerschap wil Philips hierin mee kunnen draaien.

Het platform is gebouwd op Salesforce1, dat op zijn beurt weer een platform is voor het ontwikkelen van toepassingen rond klantrelaties. Deze zomer komen de eerste twee klinische applicaties beschikbaar van Philips: Ecarecoordinator en Ecarecompanion. Deze applicaties stellen zorgverleners in staat patiënten met chronische klachten in hun eigen huis te monitoren, en faciliteren de Hospital to Home-programma’s van Philips.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content