Kort nieuws

Philips en partners op zoek naar werkende telehealth

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Philips leidt een Europees programma dat op zoek gaat naar de structurele en organisatorische processen die een telehealth-programma tot een succes kunnen maken. De partners binnen het Act-programma (Advancing Care Coordination and Telehealth Deployment) willen vijf Europese projecten, waaronder één in Groningen, monitoren en bijsturen om de best practices voor telehealth te vinden. Het programma loopt twee jaar.

Door aandoeningen bij de patiënt thuis te monitoren kunnen in potentie betere resultaten geboekt worden dan met de traditionele aanpak. De resultaten van proefprojecten zijn echter gevarieerd en successen laten zich lastig opschalen naar de praktijk. Het Act-programma moet blootleggen wat wel werkt en wat niet.

Naast het Groningse telehealth-initiatief worden er in Schotland, Catalonië, Baskeland en de Italiaanse regio Lombardije projecten uitgevoerd. Vanuit het bedrijfsleven zijn Philips in Nederland en Duitsland en het Italiaanse Telbios betrokken. Verder bestaat het consortium uit het UMC Groningen en academische ziekenhuizen en medische onderzoeksinstituten in de vijf preofregios, de universiteiten van Thessaloniki en Hull en de City University London en uit overheidsinstanties.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content