Philips en Duitse beeldverwerkingspecialist speuren naar kankerkenmerken


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Philips gaat de samenwerking aan met de Duitse specialist in beeldanalyse Definiens voor het ontwikkelen van digitale-pathologieoplossingen. Daarvoor hebben de bedrijven een intentieverklaring ondertekend. Philips werkt al enige tijd aan een oplossing voor het automatisch inscannen van microscopische coupes, waarna de afbeeldingen naar het centrale beheerssysteem van het ziekenhuis (Picture Archiving and Communication System of Pacs) geüpload worden. Daardoor zijn ze vanachter de computer te analyseren in plaats van via een microscoop. Dat biedt mogelijkheden om beeldverwerkende software los te laten op de afbeeldingen voor analyse. Bovendien kunnen de verschillende belanghebbenden bij de monsters.

De expertise van Definiens wordt ingezet voor analyse van de afbeeldingen, zoals het detecteren van kenmerken en kwantificeren van structuren. De samenwerking richt zich in eerste instantie op de analyse van een specifieke set markers voor borstkanker. Later moeten oplossingen voor andere soorten tumoren volgen.