Kort nieuws

Philips Consumer Lifestyle op zoek naar opvolger Ragnetti

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Andrea Ragnetti stapt per 1 september op als CEO van Philips Consumer Lifestyle en lid van de Eindhovense bestuursraad. Ragnetti trad in 2003 in dienst bij Philips als chief marketing officer. Sinds 2005 stond de Italiaan aan het hoofd van Philips Domestic Appliances and Personal Care (Dap), dat enkele jaren geleden samensmolt met Philips Consumer Electronics. Ragnetti begeleidde die fusie en zwaaide vanaf begin 2008 de scepter over de hele consumentenelektronicatak van Philips. Een opvolger voor Ragnetti is nog niet gevonden.

’Na acht intensieve jaren neem ik een lang uitgestelde pauze en verlaat ik Philips‘, aldus Ragnetti. ’Wanneer ik vertrek hebben we de eerste fase achter de rug van de samenvoeging van CE en Dap tot een grotere en meer succesvolle sector. We zijn al een heel eind in onze ambitieuze doelstellingen voor wat betreft portfoliomanagement, synergieën en winstgevendheid.‘

Opvallend is het vertrek van Ragnetti wel. Hij stond te boek als een van de kroonprinsen binnen Philips en gold als mogelijke opvolger van CEO Gerard Kleisterlee, die volgend jaar opstapt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content