Nieuws

Philips Apptech en TNO zetten Hightech Systems op scherp

René Raaijmakers
Leestijd: 5 minuten

Philips Applied Technologies en TNO Industrie en Techniek willen binnen het programma voor Hightech Systems een andere richting geven aan de researchonderwerpen. Afgelopen april werd tijdens een discussiebijeenkomst duidelijk dat beiden weinig gecharmeerd zijn van het centrale thema mechatronica binnen het huidige initiatief. R&D in machinebouw en mechatronica is wat hen betreft voldoende afgedekt in Nederland.

Het programma voor Hightech Systemen is de aanzet om de begeerlijke status van technologisch topinstituut te bereiken. In dit soort publiek-private onderzoek staat de overheid garant voor de helft van de financiering. In de huidige aanvraag voor hightech toponderzoek gaat het om 40 miljoen euro overheidsgeld, verdeeld over vijf jaar, en een totaal budget van 80 miljoen euro.

Theo Boshuisen, die het initiatief met mechatronicahoogleraar Jan van Eijk en Bert de Wit van het Liof trekt, ziet geen bedreiging. ’Er is een programma-aanzet gedefinieerd‘, reageert hij. ’Het is normaal dat je daarna discussieert over de invulling.‘ Boshuisen zegt tijdens zijn rondgang langs potentiële deelnemers ’veel warme gevoelens‘ te merken voor het Hightech Systemen-initiatief. ’Het moet binnen een paar weken rondkomen.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content