Kort nieuws

Peter Vandenabeele terug in technische IT

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Leuvense afdeling van Tass heeft Peter Vandenabeele aangesteld als business development manager. De 43-jarige open-sourceadept uit Aarschot gaat contacten leggen met bestaande en nieuwe klanten, ontwikkelaars zoeken die de opdrachten voor cliënten uitvoeren en kijken hoe de organisatie zich verder kan specialiseren met interne en externe training. Met zijn hulp wil Tass België de komende jaren groeien van vijftig naar honderd mensen.

Vandenabeele maakt zijn rentree in de technische IT. Ruim een half jaar nadat hij Linux-specialist Mind in 2006 bij Imec-spin-off Essensium had geparkeerd, keerde hij het wereldje de rug toe en ging hij aan de slag bij de Federale Overheidsdienst voor Informatie- en Communicatietechnologie (Fedict). Daar zette hij zijn open-sourcekennis in om de Belgische ambtenarij te ondersteunen op het gebied van interoperabiliteit en standaarden en te assisteren bij de migratie naar open standaarden. December vorig jaar verliet hij Fedict om de digitale banenbank allejobsinleuven.be op te zetten.

Zijn vriendschappelijke relatie met Tass België-baas Geert Adriaens bracht Vandenabeele tot een terugkeer in de embedded software. ’Peter brengt een pak ervaring en contacten mee in de wereld van de technische IT‘, aldus Adriaens. ’Die kunnen Tass een extra groei-impuls geven. Overigens hadden wij in het verleden als ’concullega‘s‘ ook al nauwe contacten met het vroegere Mind.‘ Bij het Leuvense softwarehuis heeft Vandenabeele nu een parttime aanstelling. De rest van de tijd werkt hij aan de uitbouw van zijn banensite.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content