Kort nieuws

Personeel Philips Emmen voorlopig in onzekerheid over toekomstige baan

Leestijd: 1 minuut

Alle 140 werknemers van de Philips Lighting-fabriek hebben hun ontslag gekregen, in afwachting van een mogelijke nieuwe baan bij het herontwikkelingsproject. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. In december onthulden investeerder Chezz Partners en de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) een toekomstplan voor de Emmense armaturenfabriek waar Philips vanaf wil. Chezz wil er aan het eind van het jaar twee nieuwe bedrijven opstarten waarbij bij voorkeur Philips-mensen aan de slag gaan.

Chezz heeft goede hoop dat de plannen gaan lukken, maar kan op dit moment nog geen personeel aannemen. Het ontslag moet echter zes maanden van te voren worden medegedeeld, waardoor het personeel vooralsnog officieel op straat komt te staan. Chezz zegt overigens dat dit altijd zo gepland was omdat een half jaar erg kort is voor de ontwikkeling van de nieuwe bussiness. Een woordvoerder van FNV Bondgenoten zegt vertrouwen te hebben in de investeerder.

Het reddingsplan kwam tot stand nadat een taskforce onder leiding van Bernard Wientjes zich over de toekomst van de fabriek had gebogen. Chezz wil op de locatie een bedrijf gaan starten dat zich bezighoudt met slimme, energiezuinige straatverlichting en later met producten voor smart cities en smart spaces. Daarnaast moet de fabriek worden omgebouwd tot een hightech productieomgeving voor bedrijven die actief zijn op het gebied van communicatietechnologie, draadloze producten en personal health.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content